Ralph Steevensz - Header Mobiel
Ralph Steevensz - Header Mobiel

EEN PASSIE VOOR AUTO'S EN VERKOPEN.

HET VERHAAL VAN RALPH.

Ralph Steevensz is al sinds 2007 een bekend gezicht bij Ekris Maastricht. Als verkoopadviseur heeft hij door de jaren heen een indrukwekkende carrière opgebouwd in de autowereld. Met zijn 37 jaar ervaring in het vak, is hij een ware professional in de branche. In dit artikel nemen we een kijkje in het leven van Ralph, zijn carrièrepad en de bijzondere aspecten van zijn werk bij een grote BMW-dealer.

JONG GELEERD...

Ralph zijn reis begon met een opleiding autotechniek in Maaseik, België. Al op jonge leeftijd ontdekte hij zijn passie voor auto's. Tijdens zijn zomervakanties werkte hij bij een autogarage waar hij autoradio's inbouwde, een knipoog naar de nostalgische jaren '90. Zijn eerste baan na schooltijd was bij een Seat-dealer, waar hij als junior verkoper aan de slag ging op slechts 24-jarige leeftijd. Vervolgens maakte hij de uitstapje naar andere auto dealers en kwam uiteindelijk uit bij BMW, gedreven door zijn diepe liefde voor het merk.

VAN KLEIN NAAR GROOT.

Wat Ralph's carrière bijzonder maakt, is dat hij altijd heeft gewerkt bij kleine dealerbedrijven. Zijn overgang naar Ekris, een grote en professionele dealer, was een uitdaging. Toch bleek het een dynamische omgeving te zijn waarin Ralph floreerde, mede dankzij de ondersteuning en het plezier dat hij met zijn collega's deelde.

"VERKOPEN BEGINT BIJ NEE."

Een vaardigheid die Ralph door de jaren heen heeft ontwikkeld, is doorzettingsvermogen. Hij gelooft sterk in het motto: "Verkopen begint bij nee.". Het vermogen om obstakels te overwinnen en vastberaden te blijven, heeft hem geholpen om zijn verkoopdoelen te bereiken.

UNIEKE KLANTENKRING.

Een interessant aspect van Ralph's werk is zijn specialisatie in het bedienen van expats, met name diplomaten. Dit is iets wat organisch is gegroeid. Ralph moest zich verdiepen in de procedures en contact leggen met BMW Nederland om deze klanten te bedienen. Door mond-tot-mondreclame en aanbevelingen heeft hij een solide klantenkring opgebouwd in deze niche.

HARD WERKEN, TOEWIJDING EN PLEZIER.

Een streven in Ralph's carrière is het behalen van zijn verkoopdoelstellingen. Op een bepaald moment zat hij ver onder zijn target, maar uiteindelijk wist hij dit te behalen. Hij moest auto's verkopen en stond in september op slechts 43, maar in de laatste maanden van het jaar wist hij alles bij te trekken. Het vereiste hard werken en toewijding, maar hij bewees dat je plezier moet hebben in wat je doet, vooral omdat je een groot deel van je leven op je werk doorbrengt.

Wanneer wij Ralph vragen waar hij zichzelf ziet over tien jaar, glimlacht hij. Ralph hoopt nog steeds te doen wat hij nu doet en daar gelukkig mee te zijn. Zijn passie voor auto's en het bedienen van klanten is wat hem drijft, en dat zal naar alle waarschijnlijkheid altijd zo blijven.

EEN INSPIRATIE IN DE AUTO-INDUSTRIE.

In Ralph's verhaal zien we de kracht van passie, doorzettingsvermogen en toewijding in de autowereld. Zijn specialisatie in het bedienen van expats toont aan dat het opbouwen van relaties en het leveren van uitzonderlijke service de sleutel tot succes kunnen zijn. Ralph is een bron van inspiratie voor degenen die hun carrière in de auto-industrie najagen.