Monteur Hendrik - Header Mobiel
Monteur Hendrik - Header Mobiel

VAN EEN DIEPGEWORTELDE PASSIE JE WERK MAKEN.

HET VERHAAL VAN HENDRIK.

Het pad naar een goede carrière is zelden rechtlijnig en wordt vaak gekenmerkt door onverwachte wendingen. Dit geldt zeker voor de reis van Hendrik, een toegewijde medewerker bij Ekris BMW in Heerenveen, wiens carrière een reeks opmerkelijke verschuivingen heeft doorgemaakt. In dit artikel delen we zijn verhaal, dat begint met een stage in de automotive en uiteindelijk leidt tot zijn huidige rol bij een van de meest gerespecteerde automerken ter wereld.

HET BEGON BIJ EEN ADVERTENTIE.

Hendrik begon zijn professionele reis met een stage in de automotive. Zijn enthousiasme voor autotechniek bracht hem ertoe om een monteursdiploma te behalen. Terwijl hij op zoek was naar zijn roeping, stuitte hij toevallig op Ekris. "Ik kwam hier ooit iets ophalen en zag een advertentie waarin collega's werden gezocht. Het was een spontane beslissing om hier te solliciteren," vertelt Hendrik.

Op dat moment was hij jong en avontuurlijk, vastbesloten om zijn horizon te verbreden en te ontdekken waar zijn passie lag. Zijn eerste werkdag bij Ekris begon in 2007, maar na 6 jaar maakte hij een uitstapje naar een ander bedrijf. In 2016 keerde hij terug bij Ekris. "Het voelde alsof ik nooit was weggeweest," merkt Hendrik op.

VAN ALLE MARKTEN THUIS.

Hendrik heeft verschillende taken binnen Ekris, waaronder het oppakken van de zaterdagdienst, waarbij hij telefoontjes beantwoordt van mensen met autopech en hen zo snel mogelijk weer op weg helpt. Hij biedt ook ondersteuning aan het verkoop team. "Ik kreeg het gevoel dat er ruimte was om deze taken op te pakken en dat ik gewaardeerd werd," zegt hij.

DIEPGEWORTELDE PASSIE.

Wat Hendrik drijft om bij Ekris te werken, is zijn diepgewortelde passie voor het merk BMW en de waardering die hij krijgt van zijn collega's. Zijn reis begon als autotechnicus, en hoewel de werkzaamheden grotendeels hetzelfde zijn gebleven, is er veel veranderd in de werkplaats sinds hij voor het eerst binnenkwam. "Er is meer openheid en bespreekbaarheid. Kleine gebaren, zoals kerstpakketten, personeelsfeestjes en kleine gesprekjes, motiveren het personeel," legt hij uit.

VERANDERINGEN ERVAREN VOOR EEN OORDEEL.

Hendrik heeft altijd een open houding gehad tegenover veranderingen. "Ik wil veranderingen eerst ervaren voordat ik een oordeel vorm," zegt hij. Hoewel hij zichzelf momenteel niet ziet overstappen naar elektrische auto's, volgt hij wel cursussen om zijn kennis op dat gebied bij te werken.

DOORGROEIEN TOT VERKOPER.

Zijn ambitie om door te groeien binnen het bedrijf heeft zijn interesse gewekt op het gebied van de verkoop. Hoewel hij nog getraind moet worden, heeft hij zijn interesse al kenbaar gemaakt. "Mijn ambities liggen nu bij het worden van verkoper," zegt hij enthousiast. Naast zijn werk bij Ekris heeft Hendrik ook zijn eigen bedrijfje opgezet, waar hij meer klantcontact heeft, iets wat hij bijzonder leuk vindt.

Hendrik is een voorstander van voortdurende persoonlijke ontwikkeling en moedigt nieuwe monteurs aan om geduldig te zijn en niet bang te zijn om fouten te maken. "Een foutje maken is niet erg," zegt hij.

Hij sluit af met een wijze les voor iedereen: "Je moet plezier hebben in je werk. Plezier hebben in je werk doe je niet alleen. Daar hoort een fijn team bij." Voor Hendrik is Ekris meer dan alleen een werkplek; het is een plek waar hij zich gewaardeerd voelt en waar zijn ambitie om te blijven groeien en leren wordt aangemoedigd. Zijn verhaal is een inspiratie voor iedereen die op zoek is naar hun passie en de moed heeft om nieuwe uitdagingen aan te gaan.