BMW-accu-park-recyclen-header-mobiel
BMW-accu-park-recyclen-header-mobiel

JOUW AUTO ACCU VERDIENT OOK EEN TWEEDE KANS.

Van rijden naar recyclen.

Er rijden steeds meer elektrische auto’s op de weg en dit zal de aankomende jaren alleen maar meer worden. Deze voertuigen rijden allemaal op accu’s. Wat het rijden in een elektrische auto zo populair maakt, is het feit dat een elektrische auto door gebruik te maken van een accu niks uitstoot, in vergelijking tot auto’s met een verbrandingsmotor. Een accu verliest op den duur zijn capaciteit. Wat wordt er mee gedaan zodra deze capaciteit te laag is? Worden deze accu’s naar de stort gebracht of zijn ze op andere manieren inzetbaar?

WEINIG ONDERHOUD, VEEL PLEZIER.

BIJNA NIET KAPOT TE RIJDEN.

De gemiddelde elektrische auto gaat tien tot vijftien jaar of ten minste 500.000 kilometer mee. Dat is niet zomaar. Het heeft te maken met het feit dat de accu, en veel andere onderdelen uit een elektrische auto, langer mee gaan dan bij een auto met verbrandingsmotor. Een elektromotor bevat namelijk minder bewegende componenten in vergelijking tot een verbrandingsmotor. Elektrische auto’s zijn daarom veel minder onderhoudsgevoelig.

SUPER ENERGIEOPSLAG.

VAN AUTO NAAR ACCUPARK.

Wanneer een accu niet meer de juiste capaciteit heeft voor een auto, maar nog wel bruikbaar is, dan kan de accu voor andere doeleinden worden ingezet. Zo worden de accu’s van BMW met een hoge voltage door BMW Group ingenomen. Deze accu’s worden in de BMW-fabrieken ingezet voor opslag van energie. 

Een goed voorbeeld hiervan is de fabriek van BMW Group in Leipzig. Hier staat een accupark met tenminste zevenhonderd accu’s. Deze zijn allemaal afkomstig van BMW i3’s. Dankzij deze accu’s kan extra energie, van bijvoorbeeld de wind, opgeslagen worden en opnieuw ingezet worden in het elektriciteitsnet. Hierdoor dalen de energiekosten voor productie.

OUD WORDT HERGEBRUIKT.

EEN BMW ACCU IS BIJNA VOLLEDIG RECYCLEBAAR.

Er komt uiteindelijk een punt waarbij de accu niet meer bruikbaar is voor een auto of als energieopslag. Op dit punt wordt de accu gerecycled. Schaarse stoffen, zoals lithium en kobalt, worden hergebruikt bij de bouw van nieuwe accu’s. BMW heeft een proces weten te ontwikkelen waarbij het mogelijk is om tot 96% van de materialen opnieuw te gebruiken. Het enige afval wat op dit moment overblijft zijn elektrolyten en thermoplasten.

HEB GEEN LAADANGST.

WEES ZUINIG OP JE ACCU.

Uiteindelijk is het natuurlijk het belangrijkst dat de elektrische accu het langst meegaat in jouw auto voordat het een ander doel krijgt. De accu’s van BMW gaan lang mee, waardoor jij lang plezier kan hebben van je elektrische auto. Om er zelf ook voor te zorgen dat de accu van jouw auto lang meegaat kan je met het volgende rekening houden:

  • Laat de accu niet volledig leeglopen. 

Wanneer de accu te vaak volledig leeg is, zal dit meewerken aan de afname van de accucapaciteit. Let er dus op dat je op tijd weer oplaadt. Parkeer je auto dus nooit voor een lange tijd, al helemaal niet met lage accucapaciteit.

  • Laad je elektrische auto alleen op wanneer het echt nodig is.

Laadangst is een bekend fenomeen onder elektrische rijders. Toch is het belangrijk dat het voertuig niet bij alle laadstations opgeladen wordt. Elke keer laden, ook als het niet nodig is, draagt bij aan een snellere vermindering van de accucapaciteit.

MEER DUURZAAMHEID?

Benieuwd naar waar BMW nog meer mee bezig is op het gebied van elektrisch rijden en duurzaamheid? Klik op de button en lees meer.