MINI-Electric-grijs-achterkant-laadpaal-grindpad-mobiel
MINI-Electric-grijs-achterkant-laadpaal-grindpad-mobiel

THUIS OPLADEN.

OPLADEN VOOR DE DEUR.

GEWOON VOOR DE DEUR.

KAN IK MIJN MINI THUIS OPLADEN?

Wanneer je jouw elektrische of hybride droom MINI hebt gevonden, komt het volgende vraagstuk. Kan ik mijn MINI thuis opladen? Afhankelijk van jouw woonsituatie zijn er verschillende mogelijkheden. Maak je bijvoorbeeld gebruik van openbare parkeerplekken dan ben je aangewezen op een openbaar laadpunt.

Heb jij wel de beschikking over een eigen parkeerplaats of oprit dan is het mogelijk om een laadpunt te installeren op privé terrein. Voor het installeren van een laadpunt thuis werken wij samen met Eneco eMobility. Hierbij zijn wij in staat om, ongeacht jouw situatie een passende laadoplossing te bieden voor het thuis opladen.

MINI-Charging-Card-hand

OPENBAAR OPLADEN.

PUBLIEK LAADPUNT.

Heb jij geen eigen parkeerplaats of oprit dan ben je aangewezen op openbare of publieke laadpunten. Gemeentes plaatsen deze laadpunten vaak op openbare plekken zodat iedereen met een elektrische auto voldoende mogelijkheden heeft om zijn auto op te laden.

Wil je jouw MINI opladen bij een openbaar laadpunt dan dien je gebruik te maken van een laadpas. Bij MINI is dit de MINI Charging pas. Met deze laadpas heb je toegang tot een groeiend netwerk van openbare laadpunten, waaronder snellaadstations. In het navigatiesysteem of de myMINI app kun je laadstations van diverse aanbieders terugvinden. De MINI Charging pas ontvangt je van ons zodra je jouw MINI komt ophalen.

THUIS OPLADEN.

JOUW EIGEN LAADPUNT.

Een privé laadpunt installeren is mogelijk wanneer je beschikt over een eigen parkeerplek of oprit. Kies je voor deze optie dan weet je zeker dat er altijd een laadpaal beschikbaar is om jouw elektrische of hybride MINI op te laden. 

Wil je een eigen laadpunt installeren dan heb je bij ons de keuze uit twee laadpalen die allebei tot maximaal 22 kWh leveren. De Alfen Eve Single Pro-line of de MINI Wallbox Essential.

ALFEN EVE SINGLE PRO-LINE.

De Alfen Eve Single Pro-line werkt eigenlijk hetzelfde als een publiek laadpunt. Je houdt de laadpas voor de laadpaal en het opladen kan beginnen. In het laadpunt is een Simkaart verwerkt die verbonden is met het backoffice van Eneco eMobility. Eneco eMobility leest maandelijks uit hoeveel kWh jouw laadpunt heeft geladen en verrekent vervolgens de verbruikte stroom. Je betaalt dus gewoon met jouw laadpas voor het opladen van jouw MINI. Door de verrekeningsmogelijkheid die deze laadpaal biedt is deze laadpaal erg interessant voor zakelijke rijders en zakelijk gebruik.

MINI WALLBOX ESSENTIAL.


Kies jij voor de MINI Wallbox Essential dan ga je voor opladen zonder poespas en bijkomende randzaken. Met deze Wallbox van MINI kun je eenvoudig jouw elektrische of hybride MINI opladen zonder dat jij een laadpas nodig hebt om het laden te starten. De MINI Wallbox Essential is beschikbaar als wand- of paalmodel en heeft een hoogte van 65 centimeter. Standaard wordt deze MINI Wallbox geleverd met een vaste laadkabel van vijf meter. De MINI Wallbox Essential biedt geen verrekeningsmogelijkheid en wordt daarom vaak gekozen voor privé gebruik.

HOE VERLOOPT HET AANVRAAGPROCES?

LAADPAAL INSTALLEREN.

Heb je een laadpaal voor thuis uitgezocht dan gaat het aanvraagproces van start. Dat proces verloopt als volgt:

  1. Wij geven jouw gegevens door aan Eneco eMobility.
  2. Je ontvangt een mail waarin je een keuze kunt maken tussen de MINI Wallbox Essential en de Alfen Eve Single Pro-line.
  3. Je ontvangt een uitnodiging voor de online aanvraagomgeving van Eneco eMobility.
  4. Je geeft jouw wensen en locatie-informatie door in de online aanvraagomgeving.
  5. Eneco stuurt jou een offerte op maat.
  6. Na goedkeuring van de offerte wordt opdracht tot installatie gegeven. Hiervan ontvang je per mail bevestiging.
  7. De installateur neemt contact met je op om een installatie afspraak te maken. Deze installatie duurt maximaal een halve dag.

Vanaf het moment van de uitnodiging voor de online aanvraagomgeving tot het moment dat jouw laadpunt klaar is zit drie tot vijf weken.