MINI-Interieur-Stuur-private-lease-keurmerk-mobiel
MINI-Interieur-Stuur-private-lease-keurmerk-mobiel

MINI PRIVATE LEASE.

Vanaf € 398,- per maand.

ZORGELOOS IN EEN GLOEDNIEUWE MINI RIJDEN.

DE VOORDELEN VAN MINI PRIVATE LEASE.

Kies je voor MINI Private Lease dan rijd je voor een vast bedrag per maand in een gloednieuwe MINI naar keuze. Je stelt jouw MINI volledig naar wens samen en kiest zelf de looptijd en het aantal kilometers per jaar. Bovendien zijn bijna alle autokosten inbegrepen in het maandtarief bij Private Lease. Kies je voor MINI Private Lease, dan kies je voor zorgeloos MINI rijden.

Tijdelijk stap je al in een nieuwe MINI vanaf € 398,- per maand*. De voordelen van MINI Private Lease zetten we nog even voor je op een rijtje.

 • Je rijdt in een gloednieuwe MINI.
 • Je stelt jouw MINI volledig naar wens samen.
 •  Scherp all-in maandbedrag.
 • 0% fiscale bijtelling.
 • Al jouw autozaken in één keer geregeld.
 • Geen grote eenmalige investering.

MINI PRIVATE LEASE MODELLEN.

STAP VOOR STAP.

HOE GAAT PRIVATE LEASE IN ZIJN WERK?

 1. Je stelt de MINI van jouw dromen naar wens samen.
 2. Je kiest de looptijd en kilometrage van jouw overeenkomst.
 3. Je vraagt geheel vrijblijvend een offerte aan in de Private Lease calculator.
 4. Wij nemen contact met jou op en nodigen jou uit voor een proefrit.
 5. Ben je volledig overtuigd? Dan gaan wij de aanvraag voorbereiden.
 6. Je levert jouw financiële gegevens bij ons aan.
 7. Na de acceptatie van jouw aanvraag, komt de overeenkomst bij Ekris binnen.
 8. Wij nodigen jou uit om de overeenkomst te ondertekenen.
 9. Je stapt in jouw nieuwe MINI en gaat genieten van kilometers rijplezier.
MINI-5-deurs-blauw-zijkant-zwarte-muur

DIT KRIJG JE ERBIJ!

WAT IS ER ALLEMAAL INBEGREPEN IN HET PRIVATE LEASE BEDRAG PER MAAND?

 • Afschrijving en rente
 • Reparaties en onderhoud
 • Allrisk verzekering met een eigen risico van € 450,- per schadegeval. Het eigen risico is te verlagen naar € 135,-. Hierdoor stijgt de verzekeringspremie
 • Rechtsbijstandverzekering
 • Schadeverzekering voor inzittenden
 • Vervangen van banden
 • Houderschapsbelasting
 • Pechhulp in binnen- en buitenland
 • BTW
 • Afleverkosten en leges
Logo-Keurmerk-Private-Lease

KIES VOOR KWALITEIT.

KEURMERK PRIVATE LEASE.

Ga je een MINI private leasen dan kies je voor kwaliteit. MINI Financial Lease is namelijk aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Dit keurmerk is ontwikkeld in samenwerking met de Consumentenbond en wordt uitgereikt door de onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease. Het Keurmerk staat voor veilig, verantwoord en vertrouwd leasen. Hierbij staan vijf zekerheden centraal:

 1. Eerlijke voorwaarden
 2. Compleet product
 3. Bescherming tegen hoge financiële lasten
 4. 14 dagen bedenktijd
 5. Zekerheden bij klachten

ANTWOORD OP JOUW VRAGEN.

VEELGESTELDE VRAGEN.

Welke kosten moet ik zelf nog betalen?

De kosten voor brandstof, parkeren, wassen van het voertuig, bekeuringen en tolgelden komen voor eigen rekening. Daarnaast zijn er een aantal aanvullende diensten die niet standaard bij de prijs zijn inbegrepen, maar die wel aangeschaft kunnen worden. Het betreft hier winterbanden en vervangend vervoer na 24 uur. We kunnen, indien gewenst, deze componenten opnemen in de leaseovereenkomst.

Waarom betaal ik geen bijtelling bij een Private Lease overeenkomst?

Bijtelling is alleen van toepassing wanneer een werkgever een auto beschikbaar stelt en hiervoor de kosten op zich neemt. Omdat een Private Lease overeenkomst als privé persoon wordt afgesloten en deze privé persoon zelf de leasekosten gaat betalen, is er dus geen sprake van bijtelling.

Wordt er een leeftijdsgrens gehanteerd bij het afsluiten van een Private Lease overeenkomst?

Ja. Een Private Lease overeenkomst bij ons afsluiten kan alleen wanneer:  

 • De privé persoon die de overeenkomst aangaat minimaal 18 jaar is 
 • De persoon in Nederland woont en werkt 
 • De persoon in het bezit is van een geldig Nederlands rijbewijs. 

Wij hanteren géén maximum leeftijd. Echter bij een leeftijd van 70 jaar of ouder, is de maximale looptijd 36 maanden en kunnen wij tevens een aanvullende zekerheid vragen in de vorm van een borgsom.  

Is een Private Lease overeenkomst haalbaar voor mij?

Wij willen uiteraard voorkomen dat iemand maandelijkse verplichtingen aangaat die niet passen bij zijn of haar persoonlijke situatie. Om te bepalen of het aangaan van een Private Lease overeenkomst financieel verantwoord is hebben wij een aantal gegevens nodig. Op basis van deze gegevens toetsen wij de aanvraag. Ook toetsen wij de aanvraag bij de Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Op deze wijze weet wordt duidelijk of Private Lease een verantwoorde keuze is.

Word ik geregistreerd bij het BKR?

Ja, bij het BKR worden alle particuliere kredieten hoger dan € 250,- en met een minimale looptijd van één maand geregistreerd. Ondanks dat een Private Lease overeenkomst geen krediet is, wordt ook een Private Lease product geregistreerd bij het BKR onder een aangepaste code. Zo ook wanneer een overeenkomst wordt afgesloten bij BMW Financial Services. De Private Lease overeenkomst wordt geregistreerd in het CKI-register (Centraal Krediet Informatiesysteem) van het BKR te Tiel. Registratie zal plaats vinden onder de code OA (operationele autolease).

Door het afsluiten van een Private Lease overeenkomst ontstaat namelijk een maandelijkse financiële verplichting. Sinds 1 april 2022 wordt 100% van het totale leasebedrag bij het BKR geregistreerd.

Heeft een Private Lease overeenkomst invloed op een aanvraag voor een hypotheek?

Het afsluiten van een Private Lease overeenkomst voor een auto kan gevolgen hebben voor het aangaan van een hypotheek. Om mensen te beschermen tegen overkreditering worden Private Lease overeenkomsten vanaf 1 juli 2016 geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Door het afsluiten van een Private Lease overeenkomst ontstaat namelijk een maandelijkse financiële verplichting. Dit bedrag kan niet meer besteed worden aan een hypotheek. Bij het aangaan van een hypotheek vraagt de kredietverstrekker bij het BKR informatie op over de financiële situatie. 

Aangezien een Private Lease overeenkomst een minder zware financiële verplichting is dan een lening, is vastgesteld dat slechts een deel van de maandelijkse verplichtingen bij het BKR hoeft te worden geregistreerd. Alleen de rente en afschrijving worden geregistreerd: 65% van de kosten. Het overige percentage staat voor onderhoud, verzekering en belasting: kosten die een ‘normale’ autobezitter ook heeft en dus al worden berekend in de kosten die een huishouden heeft. Het bedrag wat als lening geregistreerd staat, heeft invloed op de hoogte van het maximale leenbedrag voor de hypotheek.

DOCUMENTEN.

MEER INFORMATIE.

MINI Private Lease wordt onder het Keurmerk Private Lease aangeboden door MINI Financial Services. Wil je meer informatie over de voorwaarden, neem dan een kijkje op de site van MINI via onderstaande button.

*Private Lease tarief op basis van MINI Cooper Electric met looptijd van 48 maanden, 10.000 km per jaar en € 61,- overheidssubsidie.