MINI-monteur-waterpas-stuurwiel-mobiel
MINI-monteur-waterpas-stuurwiel-mobiel

APK KEURING MINI.

Veilig en verplicht.

VERPLICHTE CHECK.

WAT HOUDT EEN APK KEURING PRECIES IN?

De Algemene Periodieke Keuring, kortweg APK genoemd, is in Europa een wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Jouw MINI moet deze keuring dus ook doorstaan. Tijdens de APK keuring kijken wij of jouw MINI nog voldoet aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen.

De APK keuring is geen onderhoudsbeurt en mag alleen worden uitgevoerd door opgeleide APK keurmeesters. Is de APK op jouw MINI verlopen dan is het belangrijk dat je snel een APK keuring laat uitvoeren. Rijden zonder een geldige APK is namelijk strafbaar in Nederland. De kosten voor een APK bedragen € 39.95.

NAUWKEURIGE CONTROLE.

WAT CHECKEN WIJ TIJDENS DE APK?

Kom jij bij ons voor een APK controle dan lopen wij jouw MINI na op verschillende onderdelen. Zo controleren wij voor de verkeersveiligheid de remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie van jouw auto. Rijd je in een MINI met benzinemotor dan controleren wij ook de CO2 uitstoot. Heeft jouw auto een dieselmotor dan controleren wij de roetuitstoot. Verder checken wij ook nog de kilometerstand, het chassisnummer en het voertuigbewijs dat bij de auto hoort. Wanneer alles tijdens de APK controle in orde is, wordt de auto goedgekeurd en kun jij weer de weg op.

BMW-remschijf

JE KUNT WACHTEN.

HOE LANG DUURT ZO'N APK KEURING?

Doorgaans duurt een APK keuring één uur tot anderhalf uur. In sommige gevallen komt er een onafhankelijke keurmeester langs om een steekproef uit te voeren. Deze keurmeester checkt dan of wij als dealer de APK conform de regels hebben uitgevoerd. Wordt de steekproef op jouw MINI uitgevoerd dan kan de wachttijd oplopen met nog eens één uur tot anderhalf uur. Mocht dit het geval zijn dan informeren wij jou daar natuurlijk over.

MINI-Clubman-Zwart-voorkant-op-de-brug-motorkap-open

WIJ DENKEN MET JOU MEE.

GRATIS APK.

Wil je jouw MINI opnieuw APK laten keuren dan kan dit al zes maanden voor het vervallen van de APK datum. Laat je de APK keuring bij Ekris uitvoeren in combinatie met een onderhoudsbeurt dan is de APK controle helemaal gratis. Zo voorkom je dat je alleen voor de APK bij ons langs hoeft te komen. Mochten er naar aanleiding van het werkplaatsbezoek reparaties noodzakelijk zijn dan vallen deze niet onder de gratis APK. Uiteraard overleggen wij eerst met jou alvorens we tot reparatie overgaan.

WIJ INFORMEREN JOU.

WANNEER IS HET TIJD VOOR DE APK?

Wanneer het weer tijd is om jouw MINI APK te laten controleren ontvang je daarvan automatisch een herinnering van ons, maar ook van de overheid. Deze herinnering is gebaseerd op het door de overheid vastgestelde APK-keuringsschema.

  • Heb jij een personenauto met benzine, alcohol en/of elektromotor met een eerste toelating na 1 januari 2005 dan vindt de eerste APK keuring na vier jaar plaats, daarna twee keer na twee jaar en daarna elk jaar voor de vervaldatum van uw APK.
  • Rijd jij in een personenauto met diesel, gas of anders (evt. in combinatie met elektrische aandrijving) met een eerste toelating na 1 januari 2005 dan vindt de eerste APK keuring na drie jaar plaats. Vervolgens moet je ieder jaar voor de vervaldatum van jouw APK de auto laten keuren.
  • Voertuigen met een eerste toelating voor 1 januari 2005 dienen ieder jaar een APK keuring uit te laten voeren en voor voertuigen van 30 jaar of ouder is een APK keuring eens per twee jaar noodzakelijk. Voor auto’s van voor 1 januari 1960 is geen APK plicht meer van toepassing.