MINI-Digitaal-Scherm-storingsmelding-mobiel
MINI-Digitaal-Scherm-storingsmelding-mobiel

STORING EN REPARATIE.

Wij helpen je weer op weg.

VAKKUNDIG GEHOLPEN.

EXPERTS STAAN VOOR JOU KLAAR BIJ STORING EN REPARATIE.

 

Geeft jouw MINI een storingsmelding dan is dat natuurlijk uitermate vervelend. Je wilt niets liever dan snel weer probleemloos jouw weg vervolgen. Om jou zo goed als mogelijk van dienst te zijn kun je een afspraak maken bij één van onze MINI vestigingen voor het verhelpen van de storing. Een afspraak maken kan via de Werkplaatsplanner, telefonisch, via WhatsApp of per mail.

 

Wij vragen aan jou een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van het probleem of storing. Indien de klacht betrekking heeft op rijcomfort kunnen wij jou vragen om samen met onze specialist een rondje in de auto te rijden. Zo krijgen we een goed beeld van het probleem en kunnen wij gericht aan de slag zodat jij binnen de kortste keren weer zonder storingsmelding op pad kunt.

ZO GAAN WIJ TE WERK.

HOE GAAN WIJ OM MET EEN STORINGSMELDING?

Nog voordat jij met jouw MINI bij ons in de werkplaats komt heeft de chef werkplaats vooronderzoek gedaan.

  • Hij kijkt of er terugroepacties of productverbeteringen open staan voor jouw MINI die betrekking kunnen hebben op het probleem.
  • Hij zoekt uit of een dergelijk probleem al eerder is voorgekomen bij een soortgelijke auto.

Door het uitvoeren van dit vooronderzoek wordt de diagnosetijd verkort zodra jouw MINI onze werkplaats in gaat voor het oplossen van het probleem.  

MINI-Clubman-Zwart-zijkant-brug-werkplaats

WIJ GAAN AAN DE SLAG.

EENMAAL IN ONZE WERKPLAATS.

Nadat jij jouw MINI bij ons hebt afgegeven gaat deze onze werkplaats in. Hier starten wij met het uitlezen van de auto. Vervolgens worden de uitleesrapporten doorgelezen en gecontroleerd. Afhankelijk van de resultaten kan het zijn dat er een verdere diagnose gesteld moet worden.

Hierbij kun je denken aan het uitvoeren van een test, het controleren van sensoren of het doormeten van bedrading. In sommige gevallen is het vervangen van één of meerdere onderdelen zelfs noodzakelijk om de storing te verhelpen.

WIJ BRENGEN JOU OP DE HOOGTE.

ONZE BEVINDINGEN.

Zodra wij het probleem gevonden hebben stellen wij jou op de hoogte. We zullen je dan ook direct informeren over de kosten die bij het verhelpen van het probleem komen kijken. In overleg met jou gaan wij de reparatie uitvoeren zodat jij weer zorgeloos en veilig op weg kunt in jouw MINI.

MINI-werkplaats-velgapparaat

ZO HANDELEN WIJ HET AF.

KOSTEN.

Allereerst gaan wij kijken of jouw MINI nog binnen de garantietermijn valt en aan de garantievoorwaarden voldoet. Is dit het geval dan hoef je niets te betalen voor de diagnosekosten omdat die onder garantie vallen. Als blijkt dat er sprake is van een product- en/of materiaalfout dan vallen ook de reparatiekosten onder garantie zolang jouw auto in de garantieperiode zit.

Valt jouw MINI buiten de garantie dan zijn er kosten verbonden aan het stellen van de diagnose. Vooraf is het niet altijd duidelijk hoeveel tijd er nodig is om de juiste diagnose te stellen. Daarom starten wij met het uitlezen van jouw MINI. Uitlezen duurt ongeveer een half uur tot één uur, wat neerkomt op bedragen vanaf € 82,40 tot € 164,80. Bij complexere storingen kan het echter zijn dat wij meer tijd nodig hebben om het probleem te constateren. Is dit het geval dan nemen wij contact met jou op om te overleggen.

In sommige gevallen is coulance van toepassing op de reparatie. Uiteraard doen wij onze best om in deze gevallen met jou mee te denken. Coulance is helaas niet van toepassing op niet Nederlandse MINI's.