MINI-Clubman-Grijs-voorkant-banden-mobiel
MINI-Clubman-Grijs-voorkant-banden-mobiel

MINI BANDEN.

Het belangrijkste onderdeel.

VAN ESSENTIEEL BELANG.

BANDEN VOOR JOUW MINI.

Misschien wel het allerbelangrijkste onderdeel op jouw MINI zijn de banden. Jouw banden zijn namelijk het enige contactpunt tussen het asfalt en jouw MINI en daarom is het van groot belang dat jij zuinig met jouw banden omgaat. Controleer daarom regelmatig de profieldiepte en bandenspanning van de banden. Zo ga je altijd veilig op weg. 

MINI-Countryman-blauw-zijkant-close-up-velg-winterbanden

VOOR DE KOUDE MAANDEN.

❄ WINTERBANDEN.

Winterbanden zijn een goede keuze als je in de koudere maanden veilig van A naar B wilt rijden. Waarom? Dat leggen we je graag uit. Winterbanden beschikken over een ander profiel en een andere rubbersamenstelling waardoor ze meer grip hebben bij sneeuw en temperaturen onder de 7 graden Celsius. Dit zorgt ervoor dat de remweg op gladde wegen korter is. Wil je met jouw MINI op wintersport dan zijn winterbanden zeker een goede keuze omdat in de meeste wintersportlanden winterbanden verplicht zijn.

In de zomer moet je niet door blijven rijden op je winterbanden. Hogere temperaturen zorgen voor minder grip en een langere remweg. Ook slijten de winterbanden harder door de hogere temperaturen.

VOOR IEDER JAARGETIJDE.

ALL-SEASONBANDEN.

Naast winter- en zomerbanden zijn er ook nog all-seasonbanden, beter bekend als vierseizoenenbanden. Dit type band is een compromis tussen de zomer- en de winterband. De all-seasonband heeft voordelen ten opzichte van de zomerband in de winter, maar ook tekortkomingen ten opzichte van een winterband in winterse omstandigheden.

All-seasonbanden zijn niet geschikt om een besneeuwde bergpas mee te trotseren, maar in een vlak land als Nederland is de vierseizoenenband wel inzetbaar. Wel wordt dan aanbevolen om de rijstijl aan te passen in verband met de tekortkomingen die de all-seasonband heeft vergeleken met de seizoensbanden. Een wissel tussen zomerbanden en winterbanden wordt als meest veilige optie beschouwt.

Helaas zijn er nog geen all-seasonbanden vrijgegeven door MINI. Om zo veilig mogelijk onderweg te zijn raadt MINI aan om voor een set zomerbanden en een set winterbanden te kiezen.

MINI-Electric-Zwart-voorkant-zwarte-velg

REGELMATIG CHECKEN.

BANDENSPANNING.

Het kan gebeuren dat jij een melding krijgt dat je de bandenspanning moet controleren. In dit soort gevallen hoeft er niet direct sprake te zijn van een lekke band of een storing. De melding 'Bandenspanning controleren' wordt gegeven wanneer de bandenspanning 8% afwijkt van de oorspronkelijk geïnitialiseerde waarde. Blijft de melding terugkeren terwijl je lucht in de banden hebt gepompt, neem dan contact met ons op. 

TIJD OM TE WISSELEN.

BANDENWISSEL.

Wil je de banden onder jouw MINI wisselen? Dan kun je direct jouw bandenwissel plannen in onze werkplaatsplanner.

RUIMTE OVER IN DE GARAGE.

BANDENPLAN.

Met het Ekris Bandenplan is de opslag van jouw banden in één klap geregeld. De kosten bedragen € 125,- inclusief BTW per wissel en de opslag voor één seizoen. Voor losse winterbanden opslaan in het bandenhotel bedragen de kosten € 205,- inclusief BTW.