Nieuwsitem

BMW schenkt BMW 218d xDrive Gran Tourer aan HAN Automotive

Een gloednieuwe BMW 218d xDrive Gran Tourer voor HAN Automotive, geleverd door Ekris Arnhem! De hogeschool krijgt de schenking van BMW Group in München. Verkoopadviseur Sjoerd Rikken droeg namens BMW Group de sleutels van de 2 Serie Gran Tourer over aan instituutdirecteur René Tönissen. 

 

Studenten HAN Automotive in Arnhem worden onder meer opgeleid tot automotive ingenieurs die goed overweg kunnen met complexe hightech toepassingen. Voor hen is het de uitdaging om bestaande technologieën te testen bij gebruikers en verder te onderzoeken wat er verbeterd kan worden vooruitlopend op marktontwikkelingen.

 

De BMW 218d xDrive Gran Tourer is een MPV die over zeer moderne technologie en integrale aandrijving beschikt. De rij-ondersteuning voor de bestuurder is zeer geavanceerd en de direct ingespoten, TwinPower Turbo 4-cilinder dieselmotor is krachtig, zuinig en schoon. Instituutsdirecteur René Tönissen: “Het is voor onze hogeschool een buitenkans om zo’n geavanceerde MPV ter beschikking te mogen krijgen. Zo kunnen onze studenten onderzoeken hoe over de technologie van deze auto is nagedacht en of de auto op het niveau die HBO’ers met hun technische achtergrond verwachten van een moderne auto.”

 

Ook een kijkje in de BMW i3

 

Ekris Arnhem is blij dat studenten van HAN Automotive ook door middel van een BMW in contact komen met de geavanceerde technologie, zoals die in deze MPV is verwerkt. Ekris Arnhem stelde bovendien enkele dagen een BMW i3 ter beschikking aan de studenten. Het verkennen van de moderne architectuur en aandrijflijn van de bijzondere elektrische auto , vormt een belangrijke aanvulling op het onderwijs. Sjoerd Rikken, Verkoopadviseur, bij BMW Ekris Arnhem: “We wilden de studenten graag kennis laten maken met de BMW i3, vanuit de gedachte: Instappen en de toekomst aan den lijve ervaren. BMW i is immers de tak van BMW Group waar nieuwste innovaties worden ontwikkeld die uiteindelijk hun weg vinden naar andere BMW’s”

 

Tijdens de feestelijke middag droeg Sjoerd Rikken van BMW Ekris Arnhem, namens BMW Group de sleutels over aan René Tönissen.