Nieuwsitem

Officieel: De nieuwe BMW X5

De BMW X5 opende twintig jaar geleden het segment van de Sports Activity Vehicle (SAV). De BMW X5 is tevens de grondlegger van de BMW X familie en marktleider in het premium AWD-segment. En die status heeft de BMW X5 tot op de dag van vandaag. “De nieuwe BMW X5 is de essentie van de BMW X familie en heeft in zijn vierde generatie een krachtigere, modernere uitstraling dan ooit”, aldus Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design.

 

Bekijk modelpagina

 

De BMW X5 heeft een compleet nieuw design, met nog meer comfort en sportiever rijgedrag en uiteraard een schat aan innovatieve voorzieningen. Wat dacht u bijvoorbeeld van draadloos uw Smartphone opladen? Of het complete aanbod diensten van BMW Connected Drive, dat volledige verbinding biedt tussen de auto en de mobiele apparaten van de bestuurder. Ook heeft de BMW X5 een BMW Digital Key, waarmee de auto gestart kan worden met de Smartphone van de bestuurder. Via de connectiviteit met andere auto’s van BMW is de auto in staat te waarschuwen voor gevaar. Kortom, heel veel noviteiten. We hebben de belangrijkste eigenschappen van de nieuwe BMW X5 voor u op een rij gezet.

 

Het exterieur

Aan de buitenkant ziet u dat de nieuwe BMW X5 beduidend groter is dan zijn voorganger.:

 • Lengte was 4.886 mm, nu 4.922 mm
 • Breedte was 1.938 mm, nu 2.004 mm
 • Hoogte was 2.933 mm, nu 2.975 mm

Optisch ziet u krachtig gevormde oppervlakken en scherpe lijnen. De grote, kenmerkende nierengrille van BMW heeft een omlijsting uit één stuk en de achterlichtunits hebben een driedimensionale vorm. Met een blik op de imposante wielen ziet u dat deze BMW X5  het eerste model is dat (optioneel) leverbaar is met 22-inch wielen.

 

Het interieur

Van binnen is de BMW X5 stijlvol, verfijnd en innovatief. Dat valt meteen op zodra u instapt. Wat u moet weten van het interieur:

 • Een uitgebreid gebruiksgemak dankzij het touchscreen, nieuwe iDrive Controller, stemcommando’s en BMW Gesture Control.
 • Standaard lederen bekleding en optioneel BMW Individual Merino lederen bekleding.
 • Optionele derde zitrij mogelijk (vanaf december 2018), deze biedt twee extra zitplaatsen.
 • De achterklep is gedeeld. Beide delen zijn met optionele Comfort Access “handsfree” te openen en te sluiten.
 • Afdekking van de bagageruimte verzinkt elektrisch in de vloer (vanaf december 2018).
 • Een nieuw Head Up display met een groter scherm, geoptimaliseerde afbeeldingen en extra display informatie.

 

Comfort opties

De nieuwe BMW X5 biedt heel veel nieuwe opties waarmee het de bestuurder en passagiers aan niets ontbreekt:

 • Comfortstoelen met optionele massage- en ventilatiefunctie
 • In 4 zones gescheiden airconditioning
 • Verwarmbare armsteunen
 • Bekerhouders met koel/warmhoudfunctie
 • Glazen panorma Sky Lounge dak met 30% groter glasoppervlak
 • Ambient Air pakket voor een aangename geur
 • Bowers & Wilkins Diamond Surround System (vanaf december 2018)
 • Rear Seat Entertainment Professional met touchscreens (vanaf december 2018)
 • Optionele bedieningsorganen van glas, zoals o.a. de keuzehendel voor de transmissie
 • Vernieuwde interieurverlichting met o.a. Welcome Light Carpet bij geopend portier.

 

Rij-eigenschappen met BMW xDrive

De BMW xDirve intelligente vierwielaandrijving is standaard met nieuwe, efficiëntere besturingstechniek en met de nadruk op achterwielaandrijving. Een sperdifferentieel dat de aandrijfkrachten ongelijk verdeelt over de achteras, zorgt voor extra wendbaarheid, tractie en stabiliteit bij accelereren uit bochten en in andere dynamische omstandigheden.

Standaard is ook het Adaptieve onderstel met elektronisch geregelde dempers. Het onderstel biedt verder luchtvering op beide assen, hoogteverstelling tot 80 mm, Integral Active Steering en Adaptive M Suspension Professional met actieve rolstabilisatie.

 

Offerte aanvragen

 

Optioneel Off-road pakket

Een primeur op de BMW X5 is het optionele Off-Road pakket. Met luchtvering op zowel de voor- als de achteras, beschermingspanelen onder de voor- en achterzijde en speciale displays in het instrumentenpaneel en de Control Display. U heeft de keuze uit 4 rijmodi, te selecteren met een simpele druk op de knop. Daarmee rijdt u met de BMW X5 zonder problemen door zand, over rotsige ondergrond, gravel en sneeuw.

 

Veiligheid boven alles

De BMW X5 is vooruitstrevend met een groot aantal innovatieve rijhulpsystemen voor een nieuwe stap richting autonoom rijden en veiligheid:

 • Driving Assistant Professional met verder ontwikkelde Active Cruise Control met Stop & Go functie;
 • Steering en Lane control Assistant;
 • Lane Change Warning;
 • Lane Departure Warning;
 • Actieve bescherming tegen zijdelingse aanrijdingen;
 • Ontwijkassistentie;
 • Crossing Traffic Warning;
 • Priority Warning;
 • Wrong Way Warning;
 • Parking Assist;
 • Emergency Stop Assistant; het systeem remt de auto automatisch af en stuurt de auto naar de kant van de weg wanneer noodzakelijk.

 

Motoren en rijbeleving

Bij de introductie is de nieuwe BMW X5 leverbaar met twee benzine- en twee dieselmotoren van de nieuwste generatie. Ook is een BMW M Performance uitvoering vanaf de introductie leverbaar. De BMW X5 M50d wordt aangedreven door de zescilinder-in-lijn dieselmotor met vier turbo’s. Ook de BMW X5 xDrive40i en de BMW X5 xDrive30d beschikken over zescilinder-in-lijn motoren. Alle motoren drijven de wielen aan via een 8-traps Steptronic automaat en de intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving zorgt voor een effectieve verdeling van de aandrijfkrachten, zowel op de weg als in het terrein.

 

Zescilinder-in-lijn benzinemotor met een ongekende drang om toeren te maken

De motor in de nieuwe BMW X5 xDrive40i draait graag hoge toerentallen – net als alle zescilinder-in-lijnmotoren van BMW – en reageert zeer alert op het gaspedaal. De 3,0-litermotor is voorzien van Twin Scroll-turbotechnologie en directe brandstofinspuiting met een maximumdruk van 350 bar voor de toevoer van extreem precieze hoeveelheden brandstof. De zescilinder levert zijn maximumvermogen van 250 kW (340 pk) tussen 5.500 en 6.500 toeren per minuut. Het maximumkoppel van 450 Nm is beschikbaar tussen 1.500 en 5.200 toeren per minuut. De BMW X5 xDrive40i sprint vanuit stilstand in slechts 5,5 seconden naar 100 km/u. 

 

8-traps Steptronic automaat met sportiever schakelkarakter

Alle motoren voor de nieuwe BMW X5 zijn gekoppeld aan een nieuwe, verbeterde versie van de 8-traps Steptronic automaat. Nieuwe torsiedempers onderdrukken trillingen en beperken slip in de koppelomvormer, zodat het schakelcomfort superieur is. Verbeterde hydrauliek maakt nog sportiever schakelen mogelijk.

 

Introductie in november bij Ekris

We moeten nog heel even wachten op de nieuwe BMW X5; vanaf 24 november is hij te zien in onze showrooms. Meer weten over de nieuwe X5 of een vrijblijvende offerte aanvragen? 

 

Bekijk modelpagina