Nieuwsitem

De BMW M8 Gran Coupé Concept

BMW Group presenteert op de Geneva International Motor Show 2018 haar nieuwe interpretatie van luxe voor het merk BMW: de BMW Concept M8 Gran Coupé. Het betreft een voorbode van de uiteindelijke productieversie die in de loop van volgend jaar wordt onthuld.

 

De BMW Concept M8 Gran Coupé illustreert waar de letter ‘M’ voor staat bij BMW. Deze staat voor ‘meer’, meer van alles. Naast dynamic excellence representeert de BMW Concept M8 Gran Coupé een nieuw facet van luxe voor het merk BMW; ultra sportief, extrovert en polariserend. De BMW Concept M8 Gran Coupé biedt een vooruitblik naar de meest exotische en verleidelijke variant van de nieuwe BMW 8 Serie.

 

Exceptioneel

Het lage en brede aangezicht doet de belofte van een exceptionele ervaring qua prestaties. De precieze en gespierde lijnen van de motorkap verraden het enorme potentieel aan rijbeleving dat schuil gaat onder de oppervlakte. De contouren van de grille zijn breder getrokken en benadrukken zo het lage zwaartepunt van de auto. Zoals ook bij vroegere BMW Coupés zijn de de twee elementen van de nieren grille verbonden zodat ze een enkel, groot element vormen. De koplampen zijn net boven het midden van de nieren grille gepositioneerd zodat deze ook bijdragen aan het lage aangezicht van de BMW Concept M8 Gran Coupé. In de koplamp units is de technologie toegepast zoals die ook is gebruikt bij de M8 GTE Endurance Racer met de voor BMW kenmerkende viervoudig uitgevoerde verlichting met de eigentijdse hexagonale signatuur. Tenslotte leiden de imposante luchtinlaten, uitgevoerd in Carbon Fibre Reinforced Plastic (CFRP) de lucht naar waar deze gewenst is.

 

Design

Zelfs van een afstand verraden de proporties van de BMW Concept M8 Gran Coupé het dynamische karakter van de auto. De lange wielbasis, gestrekte motorkap en de glooiende daklijn creëren een elegant en sportief coupé silhouet. De welvingen rond de wielkasten van de achterwielen bieden een visuele uitdrukking van de krachten die werkzaam zijn bij de aandrijving van de achterwielen. Zoals het een BMW M auto betaamd, is het dak van de BMW Concept M8 Gran Coupé uitgevoerd in CFRP zodat het zwaartepunt van de auto nog verder wordt verlaagd en zijn de buitenspiegels verder aerodynamisch geoptimaliseerd.

 

De achterzijde van de BMW Concept M8 Gran Coupé ademt dynamisch élan en creëert de visuele impact waarvoor M alom wordt geroemd. De brede wielbasis en imposante wielkasten verwijzen naar het potentieel van deze auto. Horizontale lijnen onderbreken stilistisch de achterzijde en staan het gedeelte onder de achterspoiler toe meer licht te vangen en suggereert zo meer visuele levendigheid. Aan de buitenste zijden benadrukken de smalle, sculpturesque, in zwart glas uitgevoerde achterlichten de breedte van de auto. De prominente diffuser en twee paar dubbele uitlaatpijpen zenden gezamenlijk een niet mis te verstaan signaal uit van high performance.

 

Wat mag u verwachten?

De BMW Concept M8 Gran Coupé is een aanwijzing van wat BMW op de markt zal brengen in 2019; een droomauto. Momenteel is er nog geen informatie beschikbaar met betrekking tot technische gegevens, prijzen of motoriseringen van de BMW M8 Gran Coupé. Wij houden u graag op de hoogte. Schrijf u hieronder in voor actuele updates.

 

BLIJF OP DE HOOGTE