Nieuwsitem

'Engine of the Year Award 2017' voor BMW i

Voor de derde keer op rij wint de innovatieve krachtbron van de BMW i8 de titel 'Engine of the Year' in zijn categorie! Wederom bewijst BMW i hiermee het potentieel van de Efficient Dynamics technologie die plezier en sportiviteit prima combineert met zuinig rijden. 

 

Plug- In Hybride BMW i8

Het geavanceerde Plug-In Hybride systeem dat de BMW i8 aandrijft combineert kracht met efficiëntie. De driecilinder benzinemotor in de BMW i8 produceert zo'n 231pk / 170kW op de achteras, terwijl de elektrische motor, die goed is voor 131pk / 96kW, de vooras aandrijft. Het gecombineerde vermogen komt dus op 362pk! Dit innovatieve Plug-In Hybride systeem maakt het mogelijk om tot 37 kilometer volledig elektrisch te rijden. 

 

De actieradius, gecombineerd met de elektrische topsnelheid van 120 kilometer per uur én de indrukwekkende vierwielaandrijving zorgt ervoor dat de jury deze motorisering heeft uitgeroepen tot Engine of the Year. 

 

Feiten

Interessant om te weten is dat de unieke aandrijflijn van de BMW i8 voor zeer indrukwekkende cijfers zorgt! Hieronder een paar feiten op een rij:

  • Sprint van 0 naar 100km/u in 4,4 seconden
  • Verbuik van 2,1 liter per 100 kilometer
  • CO² uitstoot van 49 gram per kilometer