Nieuwsitem

De nieuwe BMW M8 GTE

BMW Motorsport presenteerde op de IAA in Frankfurt zijn nieuwe topmodel voor de internationale GT-racerij: de BMW M8 GTE. Nog voordat de BMW 8 Serie Coupé te koop is, zet BMW Motorsport de raceauto komend seizoen al in op de circuits. Onder meer in het FIA World Endurance Championship (WEC). In dit kampioenschap keert BMW Motorsport ook terug in de fameuze 24 Uur van Le Mans. 

 

"De BMW M8 GTE is ons nieuwe GT vlaggenschip en zal een stevige competitie bieden" aldus Jens Marquardt, BMW Motorsport directeur. "De presentatie van de auto op de IAA in Frankfurt is voor ons een belangrijke stap op weg naar de eerste race, die gepland staat tijdens de 24 uurs race van Daytona in 2018."

 

V8 met BMW TwinPower Turbo Technologie

De BMW M8 GTE is uitgerust met een V8 motor met BMW TwinPower Turbo Technologie. De motor is door regelgeving beperkt tot 4 liter en produceert meer dan 500pk, afhankelijk van de klasse waarin de auto rijdt. De indrukwekkende racewagen weegt slechts 1.220 kilogram! 

 

Virtuele ontwikkeling heeft een centrale rol gespeeld in de ontwikkeling van de nieuwe BMW M8 GTE. Onder andere 3D printing heeft de ingenieurs meer vrijheid gegeven om hun creativiteit en innovatieve oplossingen in de auto te kunnen plaatsen. Een nieuw ontwikkelt onderdeel kon op deze manier binnen 24 uur geplaatst worden. 

 

BMW Motorsport zal met de M8 GTE een terugkeer maken in de 24 uurs race van Le Mans.