De nieuwe BMW 1 Serie.

Zet de nieuwe standaard.

De nieuwe BMW 1 Serie.

De nieuwe BMW 1 Serie is onderweg naar serieproductie. Op dit moment worden de pre-productiemodellen uitgebreid getest in het testcentrum van BMW in het Zuid-Franse Miramas. De derde generatie van de BMW 1 Serie is inmiddels vijf jaar in ontwikkeling en zal worden uitgerust met de nieuwste technologie.

 

Als eerste nieuwsupdates ontvangen?

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de ontwikkelingen rondom de nieuwe BMW 1 Serie? Schrijf u dan in voor de Ekris nieuwsupdates. 

Voorwielaandrijving

De nieuwe BMW 1 Serie zet de nieuwe norm in het compacte premiumsegment. De kleinste telg van de BMW familie wordt voorzien van voorwielaandrijving. Dit levert niet alleen meer interieurruimte maar ook een compleet nieuwe rijdynamiek. De verbeterde wielophanging zorgt voor nog beter weggedrag en meer wendbaarheid dan zijn voorganger. Optioneel is de nieuwe BMW 1 Serie tevens leverbaar met intelligente xDrive vierwielaandrijving.

 

“Onze klanten zullen direct de alerte en precieze reacties van het onderstel waarderen en genieten van een nog prettigere rijervaring. De BMW 1 Serie is een echte BMW, maar heeft een uitgesproken karakter”, aldus Peter Langen, Head of Driving Dynamics van BMW Group.

Motoren

De nieuwe viercilinder-in-lijn benzinemotor onderscheidt zich in het motorengamma voor de nieuwe 1 Serie. De BMW M135i xDrive wordt aangedreven door de krachtigste viercilinder-in-lijnmotor van BMW met een vermogen van 306pk. Dit vermogen dankt de kleine benzinemotor aan technische oplossingen als een versterkte krukas, nieuwe zuigers en zuigerstangen, een grotere uitlaatgasturbo en geoptimaliseerde kleppen voor de brandstofinspuiting.

Interieur

Het interieur van de nieuwe BMW 1 Serie is dankzij de voorwielaandrijving, de dwars geplaatste motor en lage middentunnel ruimer dan ooit! Zo is de totale bagageruimte gegroeid tot maar liefst 380 liter.

  • Beenruimte achterin +33mm
  • Hoofdruimte achterin +19mm
  • Bagageruimte +20 liter
slide
slide
slide

Technologie 

De nieuwe BMW 1 Serie is opmerkelijk genoeg uitgerust met de ARB-technologie die we kennen uit de elektrische BMW i3. Dit systeem debuteert nu in een auto met verbrandingsmotor en verbetert niet alleen de tractie maar reageert sneller en preciezer.

 

Release datum

Wij verwachten de nieuwe BMW 1 Serie eind 2019 te verwelkomen in onze showrooms.

 

Prijs

Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend. Houd deze pagina in de gaten voor de meest actuele status of schrijft u zich in voor de nieuwsupdates en blijf op de hoogte.