BMW-3-Serie-Sedan-hybride-grijs-voorkant-grindpad-laden-laadpaal-thuis-mobiel
BMW-3-Serie-Sedan-hybride-grijs-voorkant-grindpad-laden-laadpaal-thuis-mobiel

THUIS OPLADEN.

OPLADEN OP UW OPRIT.

OPLADEN VOOR DE DEUR.

KAN IK THUIS MIJN BMW OPLADEN?

U heeft uw elektrisch of hybride BMW van uw dromen gevonden, maar nu komt het volgende item. Een laadpunt zodat u uw BMW thuis kunt opladen. Afhankelijk van uw woonsituatie zijn er verschillende mogelijkheden. Maakt u gebruik van openbare parkeerplekken dan bent u aangewezen op een openbaar laadpunt. 

Wanneer u de beschikking heeft over een eigen parkeerplaats of oprit is het ook mogelijk om een laadpunt te installeren bij u thuis. Voor het thuis opladen van uw BMW werkt Ekris samen met Eneco eMobility. Hierbij zijn wij in staat om, ongeacht uw situatie, een passende laadoplossing te bieden voor het thuis opladen.

OPENBAAR OPLADEN.

PUBLIEK LAADPUNT.

Wanneer u geen laadpunt kunt installeren op eigen terrein dient u voor het thuis opladen van uw BMW gebruik te maken van openbare laadpunten. Deze laadpunten worden vaak door gemeentes geplaatst op openbare plekken zodat iedereen met een elektrische auto voldoende mogelijkheid heeft om zijn auto op te laden.

Wilt u uw BMW opladen bij een publiek laadpunt dan dient u gebruik te maken van een laadpas. Bij BMW is dit de BMW Charging pas. Met deze laadpas heeft u toegang tot een continu groeiend openbaar laadnetwerk van BMW Charging met onder meer snellaadstations. In uw navigatiesysteem of de myBMW app kunt u laadstations van diverse aanbieders terugvinden. De BMW Charging pas krijgt u van ons mee wanneer u uw BMW komt ophalen.

BMW-3-Serie-Touring-hybride-opladen-straat

THUIS OPLADEN.

UW EIGEN LAADPUNT.

Beschikt u over een privéterrein dan is het mogelijk om uw eigen laadpunt aan te schaffen om uw elektrische of hybride BMW op te laden. Met een eigen laadpunt kunt u altijd zorgeloos thuis uw auto opladen. 

Wilt u een eigen laadpunt dan heeft u bij BMW de keuze uit twee laadpalen die allebei tot maximaal 22 kW leveren: De Alfen Eve Single Pro-line of de BMW Wallbox.

ALFEN EVE SINGLE PRO-LINE.

De Alfen Eve Single Pro-line werkt eigenlijk hetzelfde als een publiek laadpunt. U houdt uw laadpas voor de laadpaal en het opladen kan beginnen. In het laadpunt is een Simkaart verwerkt die verbonden is met het backoffice van Eneco eMobility. Eneco eMobility leest maandelijks uit hoeveel kWh uw laadpunt heeft geladen en verrekent vervolgens de verbruikte stroom. U betaalt dus gewoon met uw laadpas voor het opladen van uw BMW. Door de verrekeningsmogelijkheid die deze laadpaal biedt is deze laadpaal erg interessant voor zakelijke rijders en zakelijk gebruik.

BMW WALLBOX.

Kiest u voor de BMW Wallbox dan kiest u voor opladen zonder poespas en bijkomende randzaken. Met deze Wallbox van BMW kunt u eenvoudig uw elektrische of hybride BMW opladen zonder dat u een laadpas nodig hebt om het laden te starten. De BMW Wallbox is beschikbaar als wand- of paalmodel en heeft een hoogte van 37 centimeter. Standaard wordt deze BMW Wallbox geleverd met een vaste laadkabel van vijf meter. De BMW Wallbox biedt geen verrekeningsmogelijkheid en wordt daarom vaak gekozen voor privé gebruik.

HOE VERLOOPT HET PROCES?

INSTALLATIE VAN DE LAADPAAL.

Wanneer u eenmaal een thuislaadpunt heeft gekozen gaat het aanvraagproces van start. Dat proces ziet er als volgt uit:

  1. Wij geven uw gegevens door aan Eneco eMobility.
  2. U ontvangt een e-mail waarin u een keuze kunt maken tussen de BMW Wallbox of de Alfen Eve Single Pro-line.
  3. U ontvangt een uitnodiging voor de online aanvraagomgeving van Eneco eMobility.
  4. U geeft uw wensen en locatie-informatie door in deze online aanvraagomgeving.
  5. U ontvangt van Eneco een offerte op maat.
  6. Na goedkeuring van de offerte wordt de opdracht tot installatie gegeven. U ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail.
  7. De installateur neemt contact met u voor het maken van een installatie afspraak. Deze installatie duurt maximaal een halve dag.

Vanaf het moment dat u de uitnodiging voor de online aanvraagomgeving ontvangt tot het moment dat uw laadpunt klaar is voor gebruik zit tussen de 3 tot 5 weken.