BMW-4-Serie-Coupé-zwart-banden-velg-zwart-close-up-mobiel
BMW-4-Serie-Coupé-zwart-banden-velg-zwart-close-up-mobiel

BMW BANDEN.

Zomer, winter of all-season?

ESSENTIEEL ONDERDEEL.

BANDEN VOOR UW BMW.

De banden van uw BMW zijn met recht een essentieel onderdeel te noemen. Uw banden zijn namelijk het enige contactpunt tussen de weg en uw BMW. Daarom is het van groot belang om zuinig met uw banden om te gaan. Controleer regelmatig de profieldiepte en bandenspanning van uw banden. Zo gaat u altijd veilig op weg, ongeacht of u op zomerbanden, winterbanden of all-seasonbanden rijdt.

BETROUWBAAR IN KOUDE OMSTANDIGHEDEN.

❄ WINTERBANDEN.

Waarom zijn winterbanden een goede keus in koudere maanden? Winterbanden hebben een ander profiel en een andere rubbersamenstelling. Hierdoor hebben ze meer grip bij sneeuw, temperaturen onder de 7 graden Celsius en zorgen ze voor een kortere remweg op een glad wegdek. Veruit de meeste BMW’s hebben achterwielaandrijving en op glad wegdek hebben achterwiel aangedreven auto’s minder grip. Daarom zijn winterbanden nog belangrijker. Bovendien zijn winterbanden in veel (wintersport)landen verplicht.

Rijd niet door op uw winterbanden in de zomer. Hogere temperaturen zorgen voor minder grip en een langere remweg. Daarnaast slijten winterbanden tijdens hogere temperaturen een stuk sneller.

Bent u op zoek naar een winterwielset voor uw BMW? Neem dan een kijkje in de Ekris Webshop en ga op zoek naar de geschikte set voor uw BMW. Heeft u de juiste set gevonden dan kunt u in de webshop ook direct een afspraak plannen voor het monteren van de winterwielset.

BMW-3-Serie-winterbanden-sneeuw
BMW-Zomerwiel-voorkant

ZOMERSLOFFEN.

☀️ ZOMERBANDEN.

Komen de temperaturen boven de 7 graden Celsius uit dan is het tijd om de zomerbanden weer onder uw BMW te monteren. Zomerbanden zijn namelijk het best geschikt om de doorgaans warmere maanden mee door te komen. We raden u aan om vanaf april tot en met september met zomerbanden te rijden. Bij warmere temperaturen hebben zomerbanden namelijk meer grip, verkorten de remweg en bieden betere wegligging en stuurprecisie.

Bent u op zoek naar een zomerwielset voor uw BMW? Neem dan eens een kijkje in de Webshop van Ekris, daar vindt u namelijk een uitgebreid aanbod zomerwielsets voor BMW modellen. Heeft u de juiste set gevonden dan kunt u in de webshop ook direct een afspraak plannen voor de montage van uw set.

VOOR IEDER JAARGETIJDE.

ALL-SEASONBANDEN.

Naast winter- en zomerbanden zijn er ook all-seasonbanden, ook wel vierseizoenenbanden genoemd. Dit type band is een compromis tussen een zomer- en een winterband. Ze hebben voordelen ten opzichte van een zomerband in de winter, maar ook tekortkomingen ten opzichte van een winterband in de winter.

All-seasonbanden zijn niet geschikt om een besneeuwde bergpas op en af te rijden. In een vlak land als Nederland is de 4-seizoenenband wel inzetbaar, maar dan wordt geadviseerd uw rijstijl aan te passen in verband met de tekortkomingen die ze hebben ten opzichte van de seizoensbanden. Een wissel tussen zomer- en winterbanden is dus altijd het veiligst.

Helaas zijn er nog geen all-seasonbanden vrijgegeven door BMW. Om zo veilig mogelijk onderweg te zijn raadt BMW aan om voor een set zomerbanden en een set winterbanden te kiezen.

BMW-4-Serie-Gran-Coupé-zwart-banden-velg-close-up

CONTROLEER REGELMATIG.

BANDENSPANNING.

Het kan gebeuren dat uw BMW de melding 'bandenspanning controleren' aangeeft. In dit geval hoeft er geen sprake te zijn van een lekke band of een storing. De melding 'bandenspanning controleren' wordt gegeven wanneer de bandenspanning 8% afwijkt van de oorspronkelijk geïnitialiseerde waarde. Mocht uw BMW vaker dezelfde melding geven nadat u de lucht heeft bijgevuld, neem dan contact op met Ekris.

TIJD OM TE WISSELEN.

BANDENWISSEL PLANNEN.

Wilt u de bandenwissel van de banden onder uw BMW plannen? Plan direct de wielenwissel in onze werkplaatsplanner.

GEEN GEDOE MET BANDEN OPSLAAN.

BANDENPLAN.

Met het Ekris bandenplan regelt u de opslag én wissel van uw zomer- en winterbanden in één keer. De kosten bedragen € 125,- inclusief BTW per wissel en de opslag van een wielset voor één seizoen. Voor losse winterbanden opslaan in het bandenhotel bedragen de kosten € 205,- inclusief BTW.